مقادير
• كيلو كوسا
كيلو باذنجان
• كاسه و نصف أرز
• نصف كيلو لحم مفروم ناعم
• ملعقة كبيره زيت زيتون
• بصله مفرومة فرم ناعم
• ملعقة صغيره فلفل اسود
• ملعقة كبيره ملح
• بهارات مشكله
مقادير تحضير محشي الكوسا و الباذنجان :
تحفر الكوسا و الباذنجان جيدا و تغسل بعدها و تملح قليلا و توضع جانيا .
طريقه عمل الحشو :
يصفى الأرز بعد نقعه لمدة نصف ساعة و يوضع فوق اللحمة المفرومة , و تفرم فوقه البصلة فرم ناعم و توضع البهارات المشكلة و الملح و الفلفل الأسود و ملعقة الزيت و تخلط جيدا حتى تخلط المقادير كلها مع بعضها البعض , وبعدها نقوم بحشي الكوسا و الباذنجان , و نضع الكوسا والباذنجان في طنجره و نضيف لكل منها الماء الساخن حتى يواريها جيدا, و بعد غليها بربع ساعة نضيف مكعبين من ألماجي و ندعها لتغلي و نضيف الملح حسب الحاجة و نضعها على نار متوسطه حتى تنضج وتقدم بالهناء والشفاء.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق