المكونات
كيلو دقيق منخول2 علبه زبادي (يأؤورت)
معلقه كبيرة خميرة فورية
معلقه كبيره صلصة طماطم
معلقه كبيره خل
معلقه كبيره سكر
ذرة ملح
معلقه كبيره بيكنج بودر
3ملاعق لبن بودر
كوب وربع ماء دافئ للعجن
ربع كوب زيت
الطريقه
اولا نضع الخميرة ومعلقة السكر فى ربع كوب ماء دافئ ونتركها تخمر عشان نختبر الخميرة انا بستعمل خميرة تركى بتتفاعل بسرعه جدانضع الدقيق في وعاء العجان ونضيف عليه المكونات الخميرة والزبادى والخل والزيت والملح والبيكنج بودر واللبن البودر والصلصة ونشغل العجان ونضيف الميه الدافية هتاخد كوب وربع أو حسب نوع الدقيق
ونعجن لمدة 8 دقايق لو بتعجنى بآيدك هتاخد اكتر من عشر دقايق عجن
والعجينة بتبقى طريه بتلزق بسيط فى اديك
فى مكان دافئ اتركيها تخمر لمدة ساعة
بعد الخمر قطعيها اربع كور وغطيها ترتاح
هاترشى الرخامة دقيق بسيط وتفردى العجينة بسمك معقول
وتقطعيها بكوب أو قطاعة مدورة
ورصيها فى صاج مدهون زيت بسيط وادهنى الوش بنسكافيه عليه شويه لبن وشوية سكر ورشى عليها السمسم وحبه البركة واتركيها تخمر ودخليها فرن حتى تنضج
و بالهنا و الشفاء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق